Un llibre sobre adolescents

Potser en veure el títol d’aquesta entrada penseu: Un altre llibre sobre adolescents? però si n’hi ha un fotimer!!! I teniu raó. Però penso que si hi ha tants llibres sobre aquest tema deu ser perquè és un tema que ens preocupa. Als adults (mares, pares, docents…) ens interessa poder-nos comunicar i conviure bé amb les i les adolescents, oi?

30 MANAMENTS per tractar amb ADOLESCENTS, d’en Juanjo Fernández. Aquest llibre publicat per l’editorial Claret a finals de l’any 2015 vol ser una petita guia per a que els 30 manaments per tractar adolescentsadults que estem envoltats d’adolescents, ja siguin els nostres fills i filles o el nostre alumnat, trobem estratègies per a poder comunicar-nos-hi de la millor manera possible. O com a mínim, puguem sobreviure d’una manera més o menys digna a aquesta etapa tan complexa i a vegades tan incomprenssible. Tot i que hem estat adolescents, sovint se’ns oblida com ho vam viure, se’ns oblida que el que per a nosaltres, els adults, és de sentit comú, per a ells i elles no ho és, oi? Per a que us feu una idea del llibre, us deixo alguns dels “manaments” que ens proposa en Juanjo:

 • Comptaràs fins a 10… o fins al número que calgui.
 • Evitaràs dir-li el que tu feies a la seva edat, si no és que t’ho pregunta primer.
 • Preguntaràs sense interrogar.

En els fons, no és res més que aplicar el SENTIT COMÚ, però a vegades on carai el tenim aquest sentit??? Quan més el necessites més amagat està, per això ens va tant bé que de tant en tant ens ajudin a trobar-lo.

3 pensaments sobre “Un llibre sobre adolescents

 1. Escola Pejoan

  ¡Quina gran veritat! Els adolescents son nois i noies que estan començan ta viure per ells mateixos i això, pot ser una mica esgarrifós, cosa que fa que estiguin sempre malhumorats.

  Sempre cal una mà més esquerrana i saber que necessiten. Com a docent, he trobat molts casos, pero sempre han estat difertents tots ells. Escoltar, SENTIT COMÚ, com escriu Juanjo Fernández i molta molta però que molta paciencia, han fet que aquests xicots puguin obrir mires, i siguin mes empatitzants amb els seus sentiments i sensacions.

  Respon
  1. francescsedo Autor de l'entrada

   Totalment d’acord, per a poder acompanyar als adolescents en el seu camí necessitem les eines que ens proposa el llibre i, com molt bé dius, molta, molta, molta paciència i molt d’amor.
   Gràcies per llegir el blog!!

   Respon
 2. Retroenllaç: Un llibre sobre adolescents |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s