LECTURA D’ESTIU

Què ràpid passa el temps! Gairebé sense adonar-nos-en ja s’està acabant el curs, ja arriben les vacances 🙂

Les primeres setmanes de juliol, per molts docents, és època de formació. Tot i la calor s’animen a fer algun curs d’alguna escola d’estiu per revisar el que estan fent, per aprendre coses noves, per compartir experiències… Fantàstic!

Però d’altres, per motius ben diversos, s’estimen més no fer cap formació i gaudir de les merescudes vacances. Des d’aquí, avui, no us proposo cap curs. Us proposo una lectura, un llibre que m’estic llegint i trobo que pot aportar-nos algunes idees noves i/o reflexions sobre el que ja esteu fent en referència a com ens comuniquem amb les famílies del nostre alumnat.

El llibre porta per nom: COM DIR-HO: entrevistes eficaces en l’àmbit educatiu i la seva autora és Marta Albadalejo (coach i experta en comunicació)

Com indica el seu títol, el tema principal del llibre són les entrevistes amb les famílies: com preparar-les, quin tipus de llenguatge és millor utilitzar, per quines fases s’haurà de passar durant una bona entrevista, com fer front als conflictes que sovint ens trobem quan parlem amb les famílies, etc…

A més a més, el llibre ens convida a reflexionar sobre com ens posicionem nosaltres, els docents, durant aquestes converses. Quines creences tenim? Quines creences aniria bé canviar? Com empatitzar amb les famílies? Com utilitzar l’assertivitat durant l’entrevista…

Una altre apartat que també trobo interessant d’aquest llibre és el capítol dedicat a l’anàlisi transaccional, que és una metodologia psicològica que explora els diferents estats del “jo”: L’estat NEN, l’estat ADULT i l’estat PARE.

Parteix de la base que aquests tres estats conviuen en cadascun de nosaltres i segons la situació que vivim en predomina un o altre. En el cas particular de les entrevistes amb les famílies és desitjable que s’estableixi una comunicació entre adults. O utilitzant el vocabulari de l’anàlisi transaccional, una relació ADULT – ADULT.

Bé, espero que entre banys de platja o piscina tingueu alguna estoneta per llegir aquest llibre o qualsevol altre.

BONES LECTURES!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s