Cada acció és important

Ja fa un temps que vull escriure sobre la gran preocupació que em generen els canvis deguts a les retallades pressupostàries  que s’aplicaran el proper curs als centre educatius. Entre altres efectes es pot destacar els augments de ràtio des de les Llars d’Infants a Secundària, la disminució i/o externalització de serveix, els canvis en els horaris, la disminució de la plantilla d’educadors i educadores, etc. Em pregunto si el fet de reduir el pressupost en educació servirà per afrontar la crisi. Realment és una partida tant i tant quantiosa?… o només és un petit pegat per demostrar que s’età fent alguna cosa i la societat es sacrifica i s’apreta el cinturó. Hi ha alguna cosa més al darrera que als ciutadants se’ns escapa.

Em costa molt entendre per a que serveixen. M’indigna… ja que de tots és sabut que un país sense una bona educació no va enlloc, però des de la política s’entesten en mirar cap a una altra direcció i a sacrificar l’educació pública.

I nosaltres què hi podem fer? Crec que ens hem de continuar manifestant, hem de continuar mostrant el nostre desacord i no defallir en aquesta lluita encara que sembli que ja està tot decidit.

Rellegint el recull de contes “Aplícate el cuento” d’en Jaume Soler i la M. Mercè Conangla n’he trobat un que pot inspirar-nos a seguir lluitant per al que creiem.

 CADA ACCIÓN ES IMPORTANTE

Se cuenta que había una vez un escritor que vivía en una tranquila playa, cerca de un pueblo de pescadores. Todas las mañanas andaba por la orilla del mar para inspirarse, y por las tardes, se quedaba en casa escribiendo.petxina-a-la-platja_2194746

Un dia caminando por la playa, vio a un joven que se dedicaba a recoger estrellas de mar que había en la arena y, una por una, las iba devolviendo al mar.

– ¿Por qué haces esto? – preguntó el escritor.

– ¿No se da cuenta? – dijo el joven – La mar está baja y el sol brilla. Las estrellas se secarán y morirán si las dejo en la arena.

– Joven, hay miles de kilómetros de costa en este mundo, y centenares de miles de estrellas de mar repartidas por las playas. ¿Piensa acaso que vas a conseguir algo? Tú sólo retornas unas cuantas estrellas al océano. Sea como sea, la mayoría morirán.

El joven cogió otra estrella de la arena, la lanzó de retorno al mar, miró al escritor y le dijo:

– Por lo menos, habrá valido la pena para esta estrella.

Aquella noche el escritor no durmió ni consiguió escribir nada. A primera hora de la mañana se dirigió a la playa, se reunió con el joven y los dos juntos continuaron devolviendo estrellas de mar al océano.

Com diu el títol de l’entrada i del conte: cada acció és important. Per tant, cadascú, des de la seva posició ha de cercar de quina manera pot contribuir per mostrar el seu punt de vista… i posar-se en marxa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s