Límits: fem-ho diferent!

Com ja vaig comentar en la darrera entrada al blog, el passat 5 de novembre vaig participar en la presentació de l’Associació Agambar donant una xerrada sobre la necessitat d’establir límits als nostres fills.

L’objectiu de la xerrada era aportar una visió diferent sobre el concepte de “LÍMIT”, que com molt bé explica la Rosa Jové, es pot associar a prohibició, abús d’autoritat, sansió i s’allunya de la idea d’educar des del respecte a l’altre. Vaig plantejar un canvi. I si en lloc de parlar de límits parlem de VALORS, ACTITUDS I NORMES?

L’infant sovint aprèn per modelatge, pel que veu a casa. Llavors si a casa es viu en coherència amb uns valors comuns, la criatura també ho farà. Evidentment s’han de consensuar unes normes per a que tots sapiguem per on ens podem moure. Aquestes normes han d’anar totalment lligades amb els valors familiars.

Us deixo les diapositives que vaig utilitzar per a acompanyar la meva xerrada, en la darrera hi trobareu bibliografia interessant sobre aquest tema. Sobretot recomano el llibre “Ni rabietas ni conflictos” de la Rosa Jové, del qual he extret moltes idees que han il·lustrat la xerrada.

Anuncis

4 pensaments sobre “Límits: fem-ho diferent!

  1. Gisèle

    Només amb la presentació, ja t’endinses en l’essencia del missatge. La trobada deuria ser molt interessant. Gràcies per la teva aportació, Francesc!

    Gisèle.-

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s