Un llibre molt interessant

Ja fa un temps, em van recomanar un llibre sobre com treballar a l’aula amb l’alumnat que perd l’atenció, que està demotivat, en fi… per a aquell col·lectiu d’alumnes que a poc a poc es va despenjant del nostre sistema educatiu.

El títol ja és tota una declaració d’intecions: “Cómo dar clase a los que no quieren” i el seu autor és Joan Valleo Orts.

Vaig estar buscant el llibre per diverses llibreres però estava exhaurit i pendent d’una nova edició i… avui l’he descobert en una llibreria. N’ha fet una nova edició  l’editorial Graó.

És un llibre que ens apropa a la realitat d’aquest gran nombre d’alumnes que cada dia ens trobem a l’aula i ens proposa idees, recursos, eines per treballar amb elles i amb ells. Des de com enfortir la seva autoestima, com treballar el respecte entre iguals i amb l’adult, introduir amb exemples concrets la comunicació assertiva, etc…

Trobo que és un llibre útil i amb propostes fàcilment realitzables sempre i quan fem un canvi de visió, un canvi de perspectiva que ens permeti atendre a aquest colectiu.

Adjunto un vídeo d’una conferència de l’autor sobre aquest tema.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s