PNL (Programació NeuroLingüística)

La PNL o Programació Neurolingüística es pot definir com l’estudi de l’estructura subjectiva humana. Això significa que aquesta metodologia es centra en entendre la manera com cadascú de nosaltres experimenta el que veu, escolta i sent.

Constitueix un model formal i dinàmic de com funciona la ment i la percepció humana, com processa la informació i l’experiència i les diverses implicacions que això té per a l’èxit personal.

Per tant estudia els processos a través dels quals les persones pensem, aprenem, actuem, organitzem les nostres informacions internes, obtenim recursos i canviem.

La PNL desenvolupa les capacitats d’observació i flexibilitat comportamental per fer possible assolir els objectius personals i professionals desitjats. Sistematitza un conjunt d’eines i tècniques que potencien la satisfacció, la integració i l’èxit en múltiples camps. Algunes de les seves aplicacions poden estar en el camp de la comunicació: millorar la manera com em comunico, sense prejudicis, basant-me en fets observables i deixant de banda les suposicions.

La PNL també pot esdevenir un bon complement o eina més a emprar en els processos de coaching, ja que fa prendre consciència de com elabores les teves respostes personals (subjectives) i es una bona manera de fer un acompanyament a l’altre en el seu desenvolupament personal.

Aquesta metodologia neix a principis dels 70 de la mà de dos investigadors dels Estats Units, Richard Bandler (informàtic i terapeuta gestaltic) i John Grinder (lingüista i psicòleg). Junts van observar i estudiar el que feien tres grans genis de la comunicació i del canvi: Milton Erickson (hipnoterapeuta), Virgínia Satir (terapeuta familiar) i Fritz Perls (creador de la teràpia Gestalt). Bandler i Grinder van sistematitzar, de forma estructurada, les seves observacions per a que poguessin ser ensenyades i apreses.

 

Crec que el millor regal que puc rebre d’algú, és que em vegi, que m’escolti, que m’entengui i que em toqui.

El millor regal que puc donar és veure, escoltar, entendre i tocar a una altra persona.

Quan s’ha fet això, sento que he establert contacte.

Virgínia Satir

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s