Arribar a l’objectiu

Aquestes dates d’inici d’any són propícies, com ja he anat comentant darrerament, a fer-nos propòsits de millora, a plantejar-nos objectius (grans o petits).

Jo crec que el fet de plantejar-me objectius, petites fites, em resulta fàcil (a nivell teòric), o sigui, quan em poso a imaginar-ho a pensar en el que vull fer i aconseguir, ho veig factible i senzill. Només em cal mantenir l’empenta i l’entusiame que m’he imaginat i dur-lo a la pràctica. Dur-ho a la pràctica…. mmm i això com es fa?? Com em mobilitzo? Quan ho tinc al cap ho veig ràpid però…

  • quin dia començo?
  • com ho faig?
  • a quina hora?
  • de quina manera?

Una cosa que a mi em va força bé és la planificació. M’explico:

  • El meu objectiu és anar a comprar al mercat producte fresc un cop per setmana, agafo l’agenda i busco quin dia i a quina hora ho faré i m’ho marco a l’agenda per a totes les setmanes. Cada dia que ho compleixi em faré una marca positiva (+) a l’entrada de l’agenda, i si no ho he fet em posaré una marca negativa (-). Al cap d’unes 4 o 5 setmanes comprovaré quans (+) i (-) tinc. Segons quin sigui el balanç em plantejaré que tal va el meu objectiu. Si és un objectiu realitzable, si val la pena mantenir-lo i veure com em sento.

Tafanejant per internet, i ara que han passat els reis… he descobert una aplicació per a l’iphone que ajuda a fer això. L’aplicació es diu “Zendre” i serveix per anar-te marcant objectius realitzables al llarg del temps i observar quants dies o quantes vegades ho has anat complint. Aquesta aplicació m’ha servit per a plantejar-me com reflectir a la meva agenda, que és una eina que consulto força cada dia, aquestes petites fites que m’he anat marcant. Ara ja m’he escrit que els dimecres pel matí, a 2/4 de 10 me’n vaig a comprar al mercat

També a l’agenda hi puc reflectir altres objectius vinculats a altres àmbits:

  • Participar més en la conversa amb els meus fills els dies que sopem tots plegats
  • Estar més actiu i participatiu en un aspecte concret de la feina
  • Somriure més
  • etc…

Vinga, és hora de posar-nos en marxa, ja sigui amb la nostra agenda de paper, l’agenda electrònica, emprant aplicacions de l’apple o inventar-ne de noves i compartir-les!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s