La galleda i el cullerot

Don Clifton, un reconegut estudiós de la psicologia positiva, va escriure amb el seu nét Tom Rath, el llibre “¿Está lleno tu cubo?”. Aquest llibre és un recull de les conclusions de més de 50 anys d’estudis sobre les experiències positives.

En aquest llibre s’explica la teoria de LA GALLEDA I EL CULLEROT

Aquesta teoria ens diu que tots tenim una galleda. Aquesta galleda s’omple cada vegada que potencien les nostres emocions positives i es buida cada vegada que ens critiquen o ens diuen quelcom negatiu. També disposem d’un cullerot que emprem per a omplir o buidar les galledes de les altres persones que tenim al  nostre voltant amb les nostres actituds i/o comentaris.

És ben curiós que quan utilitzem el nostre cullerot per a omplir les galledes dels altres també s’omple la nostra, i de la metaixa manera, cada cop  que diem alguna cosa dolenta d’algú buidem la seva galleda, però també la nostra. Quan la nostra galleda és ben plena ens trobem enèrgics i feliços. Cada dia se’ns presenta la disjuntiva d’omplir o buidar les galledes dels altres i la nostra.

I tu…. BUIDES  O  OMPLES GALLEDES?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s