A la Llar d’infants

Aquest curs he estat fent un assessorament a una Llar d’Infants. Consistia en cercar una manera d’involucrar a les famílies en la importància de l’educació emocional amb els infants.

M’he trobat un equip docent acostumat a treballar l’educació emocional. Aquest assessorament era la continuació d’un programa formatiu que està duent a terme la Llar d’Infants per introduir-la a les seves aules, i val a dir que amb uns molt  bons resultats. Els nens i les nenes estan acostumats a expressar els seus sentiments, a poc a poc van adquirint vocabulari per explicar a les educadores i a ells mateixos com es senten i també a reconèixer com es senten els altres.

Durant els dies que vaig estar amb elles, a més de planificar les trobades que havíem de tenir amb les famílies, primer es va fer una feina amb l’equip. L’objectiu de la qual era afavorir, encara més, l’ambient de treball i confiança necessaris per tirar endavant el seu projecte educatiu. Per fer-ho, vaig plantejar-los dinàmiques de consciència emocional i autoconeixement. Vam reflexionar sobre la importància de saber qui som, què volem fer, què ens agrada fer, què podem oferir i com podem millorar.

Un altre aspecte on vam incidir va ser en com atendre les famílies, com escoltar-les i donar-los recolzament en aquesta etapa educativa tan nova per a les famílies. També vam comentar recursos de com fer-los-hi saber fins on arriba l’escola, quines funcions desenvolupa l’escola com a agent educatiu i quines són les tasques que ha de fer la família; per tot això vam treballar dinàmiques d’escolta, comunicació, empatia i assertivitat.

L’experiència ha estat molt bona, en el meu cas ha suposat viure en primera persona el dia a dia en una Llar d’Infants amb un equip cohesionat, molt compromès amb la seva tasca educativa i amb moltes ganes d’aprendre.

2 pensaments sobre “A la Llar d’infants

 1. Susana

  Hola Francesc,
  Que gusto mas grande ver lo que has estado haciendo ecientemente, y tambien poder apreciar que eso de las emociones comienza a ocupar su importantisimo lugar en los centros educativos, de una forma mas clara y evidente, esta claro que los tiempos cambian y con ellos las necesidades y demandas. Que las demandas actuales se dirijan al area afectiva es una excelente senyal, no te parece???
  Te mando una abrazo con carino y admiracion, que sigas colaborando tan activamente en la construccion de esta nueva etapa llena de desafios y satisfacciones.
  Besos!!!

  Respon
  1. francescsedo Autor de l'entrada

   Susana, gràcies pel comentari i estic totalment d’acord amb tu en que els temps comencen a canviar i que cada cop els centres educatius de qualsevol nivell són conscients de la necessitat d’incloure l’educació emocional.
   Una abraçada!

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s