Què és el Coaching?

Definir el coaching és un tasca complexa. Cada autor i cada autora, volent expressar el mateix, acaba donant-li matisos diferents.

El coaching és una manera avançada de comunicació basada en la conversa transformadora. És una metodologia personalitzada on la base la trobem en la maièutica. La maièutica basa el seu aprenentatge en el diàleg. Un diàleg que provoca canvis, fa recordar, ressorgir i variar paradigmes. Per tant, el coaching ens ajuda a ser conscients d’on estem i cap on volem anar. Ens dóna eines per canviar de perspectiva a l’hora de situar-nos davant un fet. Ens fa veure que els problemes són oportunitats de canvi i de creixement.

“Transforma la teva vida en allò que realment vols, sempre i quan tu ho vulguis fer”

Una referència important, a l’hora de vertebrar la conversa coaching l’he trobada en el treball de Stephen Covey (Los 7 hábitos de la gente altamente efectiva, 1997). Ja sigui per fer-nos conscients de la nostra realitat, adonar-nos dels canvis de paradigma que hem de fer per créixer com a persones i fent-nos responsables de la nostra vida. Covey desenvolupa temes clau com ara la proactivitat, la gestió del propi temps, el paradigma de vida (visió i missió), el lideratge personal i la responsabilitat en les pròpies decisions.

Una altra cosa a no oblidar és que aquest procés fa passar a l’acció. A partir del compromís establert amb un mateix i en presència del coach, el client ha de realitzar les accions que s’ha marcat per arribar a les seves fites i assumir tots el canvis que li impliquen.

I per finalitzar, no em puc estar de citar una definició molt senzilla de la coach Jeni Mumford que a mi em ressona molt:

“Coaching és una conversa significativa que anima a crear la vida que un vol”

Anuncis

Un pensament sobre “Què és el Coaching?

 1. Txell Bessa

  Francesc,

  Moltes felicitats per el teu Blog. M’ha agradat molt!!!
  Endavant, noiet!! Arribaràs molt lluny

  Txell

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s